Sunday, September 1, 2013

Tips To Reduce Hair Fall

Salam...
Here are some tips...
How to reduce hair fall...

First....
Dont comb your hair to often....
Like twice a day should be enough...
(not twice in an hour)...

Second....
Use combs...
That have bigger finges...
(not the size of the comb)

Third...
Use conditioner...
Leave on, wash out....
To smoothen your hair....
(even oil or cream will do)

If you have hair fall problem...
Why not give it a try...
Gud luck....

32 comments:

pha is said...

alhamdulillah, masih x de masalah ni..

Deqla Manjew said...

nice tips.. thanks sharing dear.. morning ...

Rai Ourkizuna said...

lepas bersalin selalu ada masalah keguguran rambut.. T_T

t.a.t.a said...

saya sikat pagi nak pi kerja, malam nak tidur. tapi sekali sikat, hah kau segumpal rambut tercabut. macam sakit kanser pulak rasa nya. huhu.

Cik Muda said...

DA BUAT TP MASIH GUGUR JUGE CMANA? HUK...~

:: Mrs.Eady :: said...

Risau kalo ade masalah ni..

Zul Fattah said...

erm.. x tahu la ada maslah ni ke tak.. tp masa mandi, kalau syampu rmbut.. memang bnyak rmbut yg mlekat kat tangan.. adakah ada masalah keguguran..?

Kakzakie said...

Kakak having this problems more than a year even comb hair morning and afternoon only. Many types of shampoo had been tried but the same still recur..

mama maman aka yana said...

yup.. sometime i do hate when my hair fall.. maybe i should try this.. tq

eelobor said...

saya menggunakan langkah membotakkan kepala jerr.... hihihih

ieda immi said...

dulu ye .. skrg alhamdulillah sejak pakai syampoo herbalife ;)

Vee said...

saya mmg x sikat rambut guna penyikat sbb rambut byk sgt gugur . Jadi saya cuma guna jari utk sikat rambut ... krg sikit lah gugurnya ...

hainom OKje said...

Yelah Rietta....okje pun gugur rambut ni....
Haii...kalau tak sikat dah mcm momok le hehe

Tihara said...

ada orang kata tenyeh daun raya nak bg kuat n lebat.. :)

izan mama mia said...

lepas bersalin keguguran rambut tak dapat nak dielakkan...

elly nadyra said...

petua yang selalu aku amalkan jua!
tapi jgn berhari2 tak sikat, kang rambut jadi cam hantu kak limah lak wkakakakkaa

are_lin@yu said...

my prob ni.hehe

Nizam.Ariff said...

orang lelaki pun rambut gugur gak.. tapi mungkin sebab pndek, takde la asyik tertarik2 je kut...

ros_reeza said...

thanx untuk tips ni :)

Papa Mifz said...

wife PM pun ada masalah rambut gugur nih...huhu

Bitt (double IS) said...

hehehe dulu ada problem ni skang kurang sebab tak de masa nak usik rambut rasanya..hhehehee but nice tips

Azian Elias said...

akak akan sikat rambut tiap kali lepas mandi. kalau sekali sehari je mandi, maka sekali lah sikat. heee.

Cik Aini said...

yg second tips tu..Ai mmg praktiskan..harap2 membantu la kan :)

MaMa Rey said...

tq share tips RieTTa..:)
problem sy sejak lepas bersalin..tak larat nak jaga sampai potong jd pendek..

Zie Noorzail said...

Tipssss...Rambut gugur!Cun!

Mrs Velentine said...

nice tips tq

❤Kamsiah❤ said...

jarang2 sikat rambut sbb banyak yg gugur..genetik kut..sbb arwah nenek,arwah mak..mmg berambut tipis..

lelamaisara said...

wah boleh cube tips ni...

blogofelih said...

Isteri aku ada masalah rambut gugur ni, nice tips...

Liza Razak said...

thank you for sharing sis..saya pun ada masalah rambut gugur ni..bolehlah cuba nanti :)

kay_are said...

memang ade gak r gugur rambut tiap kali sikat.. tapi takde r banyak.. huu

||aLeaSaRa|| said...

no 1-2 kak lea memang dah lama buat.yang conditioner tu memang malas sikit sebab tak suka dok dalam toilet lama he3..yelah dah pakai syampu kena tempek pulak conditioner ngeeee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...