Saturday, August 31, 2013

National Anthem In Da Cinema

Salam...
Went out for a walk...
Seeking birthday present for 2 anak teruna...
And 1 anak dara....
Drop by the movie counter....
And bought 2 tickets...
(since it was the two of us)...
And the girl at the counter said...
"semua dah lebih 18 tahun ke?"
I am not that young...
While passing the tickets, she said...
"nanti sebelum movie bermula,
kita akan mainkan lagu NEGARAKU,
perlu berdiri"...
I was happy...
At least...
We are celebrating the  56th anniversary....

But...
When the NATIONAL ANTHEM start...
People in there were lazily stand up...
Waiting for others to stand up first...
A  couple....
( not going to mention the race...dont wanna be racist here)...
Still eating from the combo box....
A girl....
(another race...)
Still playing her andoid game....PAU....
Some others...
( another race again)....
Whispering each others....
All are MALAYSIAN 3 main RACES....

Please give a little respect....
Its National Anthem....
And HELLO....
The movie have not started yet...
If YOU think YOU ARE MALAYSIAN...
Give some respect....

5 comments:

dear xila said...

they are not so malaysian..penjajah kot!! heeee

rabiatul adawiyah said...

there are a lot of people like that...

Deqla Manjew said...

ish teroknye mcm tu.. wat malu je jadi warganegara malaysia kalo perkara sesimple mcm tu pun malas nak buat...

elly nadyra said...

sedih kan....kalau kat thailand, tak kira masa, sebelum start movie mmg akan didengarkan lagu negara derang tau! dan yang best semua bangun berdiri sebagai tanda hormat.
alah senario biasa kat msia nih, kalau kat luar2 pun ramai je tak hormat lagu negaraku,......sedeyyyyyyy

kay_are said...

pernah gak jadi camni ari tu.. memang terkejut gak r..tibe2 je suruh berdiri sebab nyanyian lagu negaraku. kul 12 malamnye movie lak tu..huu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...