Tuesday, April 2, 2013

Lavender

Salam...
On my trip to Cameron Highland...
we do go to Taman Agro MARDI...
there are lots of purple flower..
someone told me...
its LAVENDER...
with Anin holding my hand...
I asked her to be my free model...
and she's as always...
do agree....
than, a MAN talk to his friend...
"Dorg igt lavender larr tu"
erk....
actually the flowers are not LAVENDER...
i forget the names...
and the MAN told me...
that flower has a few versions/types (different of colors)
LAVENDER From Lavender Garden

Purple Lavender Like Flower From Taman Agro MARDI

18 comments:

❤Kamsiah❤ said...

asal kaler ungu ja,dipanggil bunga levender hehe..

:: Mrs.Eady :: said...

cantik!!

Cik Sri Siantan said...

Salam singgah
saya suka bau lavender..calm and cool..

lizz said...

kalernyer sangat cantik....contrast..
saya kalau pi cameron highand sangat suka tengok bunga2 kat sini segar dan cantik...apalagi semua bunga nak disnap...

Tihara said...

lavender tak boleh hidup kat negara kita kan..kita takde 4 musim walo tanah tinggi sekalipun..tapi kalau rosemary ada kat mardi kan..

Daddy Ziyyad said...

Yup, yg tu bukan lavender. lavender lain rupanya. Tapi look alike pun, ok lah jugak kan...ekekekeke

munna said...

baru sekali je pergi CH.... tak sampai pun taman agro tu..... nanti nak ke sana lagi

Kakzakie said...

Purple view. Nice captured Rietta.

Ash Give said...

Cantik..aku sejak tukar department ni dah tak naik ch dah

kinara kinatara said...

cantiknya bunga itu:)

Khai♥Rin : anies said...

uiii da serupa cm kt france

Telor Power said...

Kena tanya yg pakar. Atau mgkn ia spesis dr keluarga yg sama(kot)

Mizz ErMa said...

ala, ritu taem p lepak2 kat taman mardi, xsempat pon nk lepak betul2..hehe

hainom OKje said...

yelah Rietta macam lavender..yg ni bunga dia tinggi2 dan jarang2kan Rietta

eita said...

hari tu singgah kat mardi..takde pun...ke akak salah tempat hah?...
heheheh

missSenget said...

dulu buat lawatn kt cameron pn ada gi mardi..

tapi ms penerangan, kite tido.. kah3

نورعيم said...

kiranya ni bkn lavender la? alaa. eh mesia mane ade lavender kan?

suka hati je! hehe.

pha is said...

owh, bukan lavender rupanya.. patutla x de bau.. ari tu ada singgah kat lavender garden kat cameron.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...