Monday, June 25, 2018

Mana Ten ?

Salam...
it was my niece...
as usual...
we teach every kid...
to count...
from satu hingga sepuluh...
and from one to ten....
and so do her...

she saw this orchid stalk...
and start counting the flower...
it was only nine bloming...
and the other six was uncounted...
so she turn and ask....
"MANA TEN ?"

So i guess...
i need to learn...
how to teach her...
proper counting...
not everything are TEN...
there might be LESS...
and might be MORE...

12 comments:

dear anies said...

bijak bijakkk

Azian Elias said...

cantik lah orchid tu. i dah makin malas menanam.

aizamia 3 said...

Anak-anak ni, selagi dia tak puas hati, selagi itulah dia tanya nakkan jawapannya.. hehehe..

Siti Yang Menaip said...

so cute but i like the idea 'not everything ada 10' eehe..

aryan azra said...

cantik bunga orkid tu, tapi ye lah budak2 ni kita kena ajar mereka betul2 kan, bila kita ajar sampai 10, mereka fikir semua akan berakhir dengan sepuluh macam anak akak lah

Nina Mads said...

anak2 skrg dh makin bijak.

wahida said...

masyaAllah...sangat bijakkk

Abam Kie said...

kdg2 pening gak melayan kanak2 kecil ni..

hainom OKje said...

Hihi.... cikgu bukan setakat kena bijak aje kan Rieta. Harus terer psikologi jugak

eita said...

hahah...bijak2...
apa2 pun orkid tu comel sangat...


lama tak bertandang kat sini...rietta sihat?

ayunie ramli said...

sbb budak dia tk pndai manilpulate so after nine kena ad ten. bila tkde ten dia akan pelik. heheheh. good. sensory dia berhubung

Pha Is said...

cakap je...
"nothing is perfect 10"
hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...