Monday, August 7, 2017

The Unknown Call +60301

Salam...
my phone just rang...
and suspiciously...
the number was only 5 digits
with the plus (+) sign...
+60301

as usual...
i dont pick up any call...
from unknown and weird numbers...

so i google out....
and shockingly...
6/7 page says that its a scam...
and one of it mention...
that the call started on 2010...
and now already 2017...

only one page....
saying something about....
an oversea call to Singapore....
via some sort of web/page/app...
but i'm in Malaysia

and most of the web...
stated that...
when they answered....
its some sort of recording Chinese female...
using Mandarin slang...
on the line...
http://whocallsme.com/Phone-Number.aspx/60301/13




PS: Better Save Then Sorry...

18 comments:

Sanisah Sabu said...

is pun kalau nombor pelik-pelik ni, memang tak angkat... seram ;p

dear anies said...

selalu sy ignored je...

p/s br sempat bertandang ke sini ;-)

Pha Is said...

whoa.. kna jaga2..

Kamsiah Yusoff said...

nasib baik Rieta tak layan..

Lady Windsor said...

Alamakk, dua hari lepas saya terima call dari nombor ni, seb baik x answerrrr...

nini said...

Sekarang ramai yang terkena scam...baik jangan jawab call terus

idzwa kamaruddin said...

biasa ignore je

Scdha Sein (SS) said...

SS jarang terima direct call... whatapps much better untuk dilayan... ha ha ha

eita said...

assalamualaikum rietta..lama akak tak singgah sini...
sihat ke?
akak pun 2 3 hari yang lepas dapat jugak panggilan dari no ni 0301 tapi x angkat pun..

wahida said...

i mmg nombor pelik2 ni mmg tak kuasa nak layan...nasib baik jugak u x layan sis...

hainom OKje said...

Ok....thanks inform Rieta.

mamapp said...

Scarynya. Tq for info. Kalau mama dpt call Dari no ni sure mama x angkat

Wani Sukarno said...

aishh so many scammers nowadays,, should be extra careful

Ismiqbal Abdullah said...

beberapa kali juga dapat call nombor ni tapi tak pernah angkat sebab teringat kes SCAM..macam nombor luar negara jer....

aizamia 3 said...

Saya pun sama, memang tak angkat no. pelik2 ni. Terbaru saya block satu no. ni. Kerap sangat naik sampai ke malam pun dia ada call no. saya.. huhuhu.

Nina Mads said...

ignore saja no2 ni... sah2 scam

Lady Windsor said...

ive receive a call from this number banyak kali. nasib baik dah tahu so memang tak answer the call..

tyma edogawa said...

Baru je call kelmarin dua kali. . Sekali tu sy jawab sbb rasa nak tahu. . Tpy xde org pulak yg bcakap. . Then, no. tu call balik. . Maka selamatlah dia diblack listkan. . Semaklah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...