Monday, March 6, 2017

Kategori Waris

Salam
today I would like to share...
a few categories of heirs...
that I found...
while browsing...
JABATAN KEHAKIMAN SYARIAH NEGERI PULAU PINANG
official site...
there are three main categories...


First
WARIS UTAMA
Second
WARIS GANTI
Third
WARIS KEDUA

 

18 comments:

aizamia 3 said...

Andai ini berlaku.. moga dipermudahkanlah atas apa yang berkaitan.

Norhayati Mohd Isa said...

Good sharing ieta..
Memang kena belajar bab waris ni..

Muhammad Khairuddin Lim said...

nice sharing

QasehnyaRania said...

Assalam
Nice sharing

Ppstt: alhamdulillah. Su dh mengurut ptg esok nya slps jtuh. Dpt juge cr tukang urut

hasnidar Ramlyy said...

good info

hainom OKje said...

Terfikir jugak kadang tu, kalau berlaku kematian suami, macamana isteri nak menanggung anak anak... tapi bila fikir balik, buat apalah nak fikir sangat. Kita serahkan ajelah pada Allah, insyallah adalah jalannya

Anonymous said...

Info yang bagus ni. Budak-budak sekarang ssh nk jumpa y tau pasal ni.
Salam kenal awak, sudi-sudilah ye lawat blog saya http://cararesepi.blogspot.my/. Kalau tak kisah, masukkan blog saya dalam reading list blog awak terus.Terima kasih. Haha.

Sobri Yaacob said...

thanks for sharing sis
bagus utk kefahaman kita bsama

LadyBird said...

Ya Allah, panjangkan umur kami.. 😢

Scdha Sein (SS) said...

Huh! Pening...

dear anies said...

baru faham 'susun galurnya'...

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

CCL new follower kt sini ..

Berkaitan dengan pewaris ni ..kadang-kadang boleh bawa pergaduhan besar kalau si mati tak bahagia harta ikut keadilan

wahida said...

wow...good info! tq rietta!

Mrs. A said...

Adoii... pening.
Thanks for sharing

Karukord jagau said...

terima kasih berkongsi info

notie said...

Terima kasih satu info yang berguna

Sanisah Sabu said...

menarik~ ilmu yang wajib kata ketahui...

noorhaidaz eyda said...

panduan yg sgt berguna...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...