Thursday, February 16, 2017

Pencen Perkhidmatan Dan Pencen Terbitan

Salam...
today i would like to share...
about two types of pensions...
that i only get to know....
recently....
i never notice this before...

"Pencen Perkhidmatan" Scheme
is for a pensioner...
that retired from duty....

and...
"Pencen Terbitan" Scheme....
is for ......................................
referring to Portal Pencen - Bahagian Pasca Perkhidmatan....


16 comments:

Kakzakie Purvit said...

Valid for government servant only Rietta, not for workers like kakak
We at private sectors don't have all this privileges Rietta.

dear anies said...

ooo baru tau... mama sy dpt pencen...alhamdulillah...

Nieda ramly said...

bagus juga info ini.buat tambah maklumat

aryan azra said...

terima kasih berkongsi, baru semalam bercerita dengan kawan mengenai pencen ni

Aujinz said...

Info ni info.. terima kasih berkongsi Rietta... *skemanya ayat* 😅

Seorang Syed said...

Ohhhh satu perkongsian yang bagus ni. saya pun baru tahu pasal ni hehe btw saya singgah dan follow sini ya. jemput melawat blog saya jika berkelapangan :)

Abam Kie said...

thanks. Now i know about it much better.

Pha Is said...

yup.. mmg ada peruntukan pencen ni..nice share..

tenku butang said...

yang bekerja swasta takde ye?

Ainniah Zulkefli said...

saya pun xde pencen hehe.

hainom OKje said...

Ohhh .....untung jugak kerja gomen ye Rieta. Anak anak dan orang yg ditinggalkan pun masih dapat duit.

wahida said...

ye..mmg tahu ada peruntukan pencen ni...tapi bagus lah rietta share benda ni...sebagai maklumat tambahan pada yang belum tahu..tq rietta...

Pha Is said...

tapi sya pilih kwsp je..

Scdha Sein (SS) said...

Good info..

Mrs. A said...

Emak Mrs. A dapat pencen juga.
Maknanya pencen terbitanlah tu

Nora Karim said...

Ooo baru tau... ingat pencen tu pencen je... rupanya ada nama lain untuk pasangan yang ditinggalkan... thanks sharing... tapi ni untuk yang kerja government je la kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...