Thursday, September 5, 2013

Between Francais And French Fries

Salam....
Last two night...
As I accompany the 3 Anak Teruna...
Revise PERDAGANGAN....
And Anak Dara....
(standard three)...
Doing her PENULISAN BAHASA MELAYU homework...
( writing an official letter)....

One of the Anak Teruna asked....
" Francais tu apa?"...
And Anak Dara reply...
" Tu pun xtaw, kentang la"....

At first i thought...
KENTANG mean EASY...
But what she really mean was...
FRENCH FRIES....

18 comments:

Kakzakie said...

French fries their favorite Rietta. Meanwhile they don't really know these french fries they eat at most of the franchise company..

eelobor said...

hehehe... seronoknya bila dapat mengajar anak2 buat homework

Tihara said...

hehe..very funny
hilang stress time study tu kan :)

t.a.t.a said...

sweet dan innocent nya jawapan mereka. kalau la franchise itu semurah french fries, memang ramai la yang membuka nya.

Hazmin Hamudin said...

Hehe. Dengan confidentnya menyebat Francais sebagai kentang.

Aine Ainun said...

heheee...
yela bunyi akan akan ...=)

Sharinginfoz said...

last-last tiga orang pening especially dengan kentang=easy

Papa Mifz said...

jauh perbezaan maknanya tuh...hehe

pha is said...

okay la tuh.. hampir tepat.. contoh perdagangan Francais adalah KFC dan McDonald, dan kedua-dua kedai ni ada French Fries.. hahahahah...

ieda immi said...

ekkeke sure lucu suasana masa tuu ;)

aizamia3 said...

confident tu perlu ada.. ;)

hainom OKje said...

Haha...lebih kurang sama je sound siakan Rietta ...haruslah confuse

dear xila said...

dia dok teringat frenfries le tu hee

Deqla Manjew said...

hahahaha.. salah paham dah rupanya anak dara..

Bitt (double IS) said...

hahahhahahaha cool!

kay_are said...

memang lawak.. ^__^ boleh pulak francais jadi kentang.. kelakar betul bile budak kecik kuar statement ni.. =P

elly nadyra said...

Hahaha

||aLeaSaRa|| said...

hahaha bijak jugak budak tu yelah lebih kurang je bunyinya he3...

macam anak kak lea bila dengar husband cerita tentang kawannya dikencing(ditipu),dah anak kata "ish..ish kesiannya kawan babah tu,kenapa orang tu kencing kat kawan babah,takde toilet ke?" hahahaha adeihhh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...