Saturday, July 13, 2013

Travelog Perlis : Ladang Chuping

Salam...
the last time i went over to Chuping...
i fall in love with the beautiful scenery of...
sugar cane field...
but this time...
they are no longer available there...
most of the field...
are 'empty'...
and some...
still have rubber trees...
but still...
the country road view...
fascinate me...
always love the view...
Beautiful So Called Hill...

Country Road...I Love It...

15 comments:

Vee said...

pemandangan yang menyejukkan hati dan jiwa . sesuai sgt bila stress ...

❤Kamsiah❤ said...

pemandangan kt situ mmg cantik...menghijau ja..

Badrina Ibtisam said...

indah & menenangkan~ ^_^

man said...

lawanya gunung/bukit itu..hehhehe.

Al Kisah said...

mana ladang tebu??

Sharinginfoz said...

cantik betul pemandangan

Rosmiza Ali said...

Dulu masa study kay matrik kedah, ada family angkat kat Perlis.. Bapak angkat pernah bawah kitorang lalu tengah2 ladang tebu ni.. Memang teruja sangat tengok pokok2 tebu yang tinggi melangit kiri kanan.. Rasa macam dalam citer "Honey I Shrunk The Kids" plak.. Kengkonon lalu dalam rumput2 gergasi.. Kekekeke..

Mimi Azirah said...

1st dtimw nih dnga ladang chuping

MaMa Rey said...

pic pertama tu cantik..sejuk mata memandang

Ash Give said...

saya dah sekali sampai perlis.. sempat pegi ladang anggur dan taman ular tu..

tapi tak nampak pulah ladang tebu..sbb setahu saya tebu mmng banyak kat perlis.. tu yang pelik tu.. mungkin saya salah laluan kot....tapi yang pasti saya dah masuk ibu negeri dia..heheheh

pha is said...

pernah naik moto lalu kat jalan tu nk ke padang besar.. mmg layan...

Aine Ainun said...

saya tak sampai lagi sana,,,,,,,=)

moga ada rezki nak kesana=)

eVa said...

jauh tak perjalanan? sbb kalo sy xtahan dgn jalan darat.. mesti mabuk.. sayang xdpt menikmati view yang tenang mcm ni.. harap tgk gamba jer huhu..

lama tak jenguk sini.. slamat bposa!

Deqla Manjew said...

suka tgk blogger yg snap gmbr awan.. cantik la dear gmbr2 yg rietta snap..

Cik Aini said...

ini kampong saya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...