Thursday, April 11, 2013

Ulam

Salam...
still at my home town...
here are some ULAM...
that my Late GrandMa...
Love so much...
Terung Pipit.....Little Egg Plant....

Jantung Pisang...errr...Do They Called Banana's Heart....Hehehehe....

20 comments:

Lady Windsor said...

Rietta,
yang hijau tu terung pipit ke apa? arwah mak akak pun suka tapi kita orang celur dulu then baru makan. zaman kecik2 dulu main tembak2, terung hijau bulat tu jadi peluru...ada tak pengalaman tu?
Dan jantung pisang buat kerabu..huhu sedap!

are_lin@yu said...

comelja jantung psang tu.hihi

munna said...

munna ada pengalaman main tembak2 pakai terung pipit tu.. sampai kena marah dgn nenek sebab habis satu pokok tu kami buat peluru.... jantung pisang tu kalau time pantang hari2 mak kak munna bagi makan nak tambah susu badan katanya

Tihara said...

jantung pisang sedap buat celur cicah budu :)

nice picca!

Kakzakie said...

Those days easy to find these terung pipit at kampung but now hard to see it. Banana heart makes kerabu not bad rietta. Mixed with long beans+sprout+carrot definitely MIL walk behind you cant see hihi...

lelamaisara said...

sedap tu jantung pisang...nyum....

Daddy Ziyyad said...

ye tak ye...saya terfikir2, jantung pisang in English apa ya...;)

N.Aima K said...

tak pernah makan terung pipit..rasa dia mcm terung biasa jg ka?

but jantung pisang tu sedap!!!

adyna said...

Wah terliur akak...

Psst kena pindah Perak, susah anak dok asing-asing... N adib dah mula tak nak g sekolah... Doakan akak berjaya dalam etbg nie ;)

Mizz ErMa said...

cantik betul kualiti gmbr yg k.rietta ambik nih..hihi tang jantung pisang, penah la nmpak family sy makan tp sy xpenah mkn lg..entah sedap entahkan tidak rasa dia..hehehe

jeBateja said...

walaupun den org kampung...den tak makan ulam mcm dlm gambo...

نورعيم said...

terung pipit tu buat sambal ikan bilis best.

Papa Mifz said...

PM tak berapa pandai makan ulam2 nih, wife pandailah...

Deqla Manjew said...

ulam la elok dimkn kan... suka gak ulam-ulaman ni.. tmbh selera mkn...

MaMa Rey said...

jantung pisang tu sedap..dulu mas kecik2 ibu selalu masak

Khai♥Rin : anies said...

msk lemak sedap tuuu

pha is said...

dulu masa kecik2 terung pipit tu pha is x makan sangat. tapi suka buat main. pusing tangkai dia guna jari, nanti dia pusing mcm gasing.. hehehe

elly nadyra said...

Dedua x reti mkn.

eita said...

jantung pisang tu kalau masak lemak sedap nyer...

hainom OKje said...

tak pernah makan terung pipit tu tapi kalau jantung pisang tu mmg sedap sama best macam si jantung hati haha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...