Tuesday, April 9, 2013

Dried Chili's Plant

Salam...
going back to my home town...
goes round the territory...
(just around the house actually)

Kakak : "Adik! Nak Tengok Pokok Cabai Kering?"
Adik : "Hah?Cabai Kering Ada Pokok Ka?"
Kakak : "Ada La, Mak Tanam Nie"
Mak : "Bukan Mak La, Abang La Yang Tanam"

When Adik come forward...
She was giggling like heaven....
New...Still White And Greeny...
A Little Red...


Its Dried Chili...Ready To Be Blend...hehehe...

18 comments:

Kakcik said...

Betul2 pokok cili kering tu. :)

❤Kamsiah❤ said...

YG HIJAU..FRESH TU...BUAT SAMBAL KICAP...SEDAPNYA..

Kakzakie said...

Goodness!! Kakak thought the red chilies that normally people make it dried chilies.

This is rotten 'chili padi' dear:)

:: Mrs.Eady :: said...

nice!

Daddy Ziyyad said...

hahaha..ni original punya cili kering!

N.Aima K said...

salam ziarah..boleh je join kalau x fb :) follow belog pun ok :D. kalau sudi join ya dear :D

saya suka lada putih..apa2 pun masakan mau letak lada putih

Dianaa said...

eh? hehe :D kalau buat video, best ni.

Deqla Manjew said...

tumpang tanya.. kamera apa ni eh? cantiknye gmbr...hihi

eelobor said...

apa saja yg namanya cili, memang saya tak suka... hehehe, tak mau pedas-pedas

! Arjunakirana ! said...

Percaya tak yg cili nie tak berapa pedas... orang orang tua kata kalau nak tahu cili itu pedas or tak pedas tengok pada buah dia, kalau buah dia tegak naik ke atas langit cili itu pedas kau kau, kalau sebaliknya kurang la pedas nye, ini tak termasuk cili yang dikacuk dengan cili jepun tu yeee... gagagaga :P

elly nadyra said...

Betul2 dried ni

Tihara said...

terus dapat cili kering :)

MaMa Rey said...

wow...ni barulah betul2 cili kering

hainom OKje said...

cili pun represent kehidupan kitakan Rietta...

kinara kinatara said...

sedap nie buat sambal kak:)

Bitt (doubeIS) said...

pokok cili kering kah itu??

نورعيم said...

yg last tu bkn cili yg buruk ke?

eita said...

pos sini sikit nak buat sambal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...