Tuesday, February 5, 2013

The Story Of A Battery

Salam...
The watch is not working....
The battery is dead...
Went to Sunway Carnival Penang....
RM 18....
Two weeks later...its not working properly...
Sometimes its running...
Sometimes its remain dead....
Went to a nearby shop...
"Mana You Tukaq ini beteri....saiz dia salah ooo....ini size kecik...bila you pkai dia gerak gerak maa....beteri xconnect"
Change with a perfext size battery...
Its  costs me RM 6...
(same brand, different size)

MORAL OF THE STORY
Cik Adik Manis, Kalu Xtaw Size Beteri, Pie Tanya Big Bos Dulu Naa...
Sebelum Tukaq Beteri CUSTOMER...
You costs me 3x more than kampung kedai....
Somemore giving me wrong size battery....huhuhu....

15 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

lerr....

❤Kamsiah❤ said...

suami akak belikan jam rm200 lbh,dapat percuma 1,brand yg sama,patern yg sama...kat Giants...so dapat la kakak 1,si adik 1 jam...
si adik punya 2 bln lps tu rosak...sbb masih ada gerenti kad,bawak repair kekedai tu..dia tanya nak tunggu atau nak amik kemdian...suami kata nak amik kemudian la,dah siap U call...
skrg dah 3 bln lbh,tak siap2 lagi..bila call asyik cakap tak siap...akak sound le..U hantar repair kat oversea ke..

yg kakak punya,rosak jugak..pi hantar sana..dia kata nak tunggu...
so tak sampai sejam..dah siap..

pelik..kalau tunggu boleh pulak siap cepat..

Aishah Jahirah said...

hahaa salah saiz rupanye...heheh

Papa Mifz said...

yang tukar tuh pun main hantam jer kan....hmm...

mie said...

fuh!!
terbaik moral of the story,...
hehehee

azievee said...

hehehe...sabar je la...next time check betoi2 na...

xila dot said...

ayoyo...itu mcm ka...sian kes akak kamsiah...direct je sound

nur anis said...

boleh pulak gitu kan..

Mizz ErMa said...

lorr, ade jgk yg jenis memandai2 mcm tu ek..k.rietta x sound ke dia skit? hihi

O CIKTEDDY said...

yg tukar tu nk duit lebih kot..+ xtau saiz jugak =='

eita said...

Dah lh mahal..saloh size plok..
Apa daaa

adyna said...

nak sng keje dia jer ckp slh saiz..

psst akak g karnival karangkraf minggu lepas..best ;) sebab dapat tandatangn penulis 100 wasiat rasullah ;)

waiman takwa said...

Sabaq bro..

Dianaa said...

salah size? nasib baik orang tu cakap ek

kay_are said...

sabar je r kan.. tapi memang rugi gak r bayar mahal2 untuk bateri first tu tapi takleh gune pun..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...