Tuesday, September 4, 2012

Ambang Merdeka @ Independence Day Eve

Salam...
its the eve of Merdeka....
Friday Nite....

we start out....
after Maghrib Prayer...
with recite SURAH YASSIN....
Untill Isyak Prayer....

Then Start back at 10 PM....
at Dataran Pelajar.....
waiting to celebrate MERDEKA....
and also live view from TV....
For the countdown
Yassin Recite ...Lecturer and Student

Yassin Recite....Student

Yassin Recite....Student

Yassin Recite...Student

Two MC's For The Countdown

VVIP From Putrajaya

Doa....Student

Kak Onie light up candle for ANAK MERDEKA (3 Student)

Student Waiting For The Countdown

Student Waiting For The Countdown

Lecturer and VIP and VVIP waiting for countdown
MERDEKA ! MERDEKA ! MERDEKA !

Firework for the nite

17 comments:

missSenget said...

lama dah x tgk fireworks..


kt mana ni..?

kakcik said...

fahamkah agaknya anak2 itu erti merdeka yang mereka laungkan...

Fadlina Nasir said...

best nyee..fad x pegi celeb merdeka pun...

kay_are said...

rase lame dah tak celebrate merdeka ni.. merdeka fizikal mental tak same macam tak merdeka je kan? huu

Kakzakie said...

Nice captured Rietta.

During this celebration all kakak's family members in hospital visiting and recited yaasin also but for bapak admitted that time..

Azham Vsvc said...

Wah...program Ambang Merdeka mcm ni la lagi bermakna...seronoknya tgk pengisiannya huhuhu!

Aishah Jahirah said...

countdown ramai2...hee kira depan tv je...

L said...

semoga kita sentiasa aman.. amin.. =)

jemput baca en3 baru..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/09/inilah-insan-yang-wajib-kita-cintai.html

eita said...

meriah nyer sambutan ada bunga api lagi...

bagus sangat buat bacaan yassin beramai2

Telor Power said...

ini baru betul2 nais

azievee said...

Itu sepatutnyer dilakukan oleh belia sekarang bukannyer berlibur x kira batas antara lelaki & perempuan...

Yousof said...

Bagusnya kalau dapat join sekali..


Ada sorang kawan 'anak merdeka' dan tumpang bangga dekat dia ;D

Cantik gambar bunga api tu!

Irfa said...

org selalu kutuk belia sekarang byk buat benda takde faedah..sdgkan masih ramai yg buat neda baik.kerana nila setitik,rosak susu sebelanga

Noraim said...

bagusnya sambung merdeka dgn baca yasin tu semua.

suka tgk bunga api. lawa!

Bitt (double IS) said...

ada setengah pic i tak dapat view..last pic tu...cantiknya firework...bagus countdown dengan bacaan yasin...

Rai said...

alhamdulillah..semoga ramai lagi belia yang buat sambutan macam ni..

9n0L4 said...

wah wah nmpk meriah betul tu. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...