Friday, April 13, 2012

Its Panic But Its Funny

Salam....
on the day of earth quick...
i was at my parent's place...
then i remember ibu and the 2 kiddo....
i cal them...
and ask mak to ask ibu to come over...
(their house are on 8th floor)

then ibu tell mak...
the Fire Bridget officer usher them to go down...
they want to examine the building...
(it quite old i guess)
then she told mak....
"ibu ingatkan ibu pening, ibu dah makan panadol 2 biji"
Oh MY....
ibu, its earth quick !!!
U are not having dizziness...

22 comments:

Liselle MonCherie said...

Hohoho even my mom thought that she was having any dizziness XDD

Kakzakie said...

Hm... sounds funny but scary.So far kakak no experience facing the shaking due to earthquake...

Telor Power said...

:)

ieda said...

ekkeek minta2 x der pengalaman merasa earth quake tuu takutttttttt

acheeqa farhana said...

hehehe,,

tak pnh lagi rse gegar2 ni..mtk2 la dijauhkan..aminn

munna said...

alhamdulillah...tiada perkara buruk yg berlaku....

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

masa blajaq kat uitm dulu, masa tsunami desember dulu, ramai pakat2 turun, is 2nd floor xrasa apa... tgk2 orang dah ramai berkumpul kat bawah... tu je xperience yang ada (^____^)

wahida said...

teringat pengalaman merasai sendiri gempa bumi berskala 6.8 ritcher di Bali tahun lepas, berlari terus dari kedai mkn masa tu...mmg takut sgt2...kalau teringat balik, mmg boleh jadi trauma...

Teenager Housemaid said...

hoho..
tapi seriusla, saya pun ada rasa pening..rupanya eartquake..huhu

Mizz ErMa said...

kakak sy pon mcm tu jgk..dia ingatkan dia yg pening, rupanya flat kitorang yg bergegar tp taem tuh sy xde kat tempat kejadian..

Papa Mifz said...

panadol pun dah tak membantu kan....

onie said...

kadang-kadang kita tak ley jangka kan benda tu nak jadi :)



salam perkenalan juga

Liyana Zahim said...

I never experience such quake.. Mintak jauh la.. Hhuhuhu.. Syukur arahan tsunami ditarik semula..

Juliet_iRa~" said...

rietta kat penang kan?

mmg kuat ea gegarannya?

ira xrs kat sini..huuu

Noraim said...

hehe. boleh pulak ibu igt dia pening. hihi.

BENA said...

hati hati rietta . bena doakan semua tak jadi apa2 kan . heee :)

adan said...

hahaha... sellau je mcm tu.. time gegaran ari tu sy ingatkn sy pening gak.. tup2 bila tgk fb ramai member post sal gegaran,,

Mr.Clive said...

hahahha makan panadol truihhhh!kehkehekh lawak laaa... :P

eita said...

mesti yang gempa bumi hari tu kan...
tak pasal2 gi telan panadol plok...

kay_are said...

jap.. its quake not quick right? kalau silap sori.. tapi tak rase pun gegaran tu time tu.. bile bukak radio esok pagi baru tau ade gelombang rupenye ari sebelum tu.. huu

Bui Junaidi said...

TAKUT JUGAK BILA DGR PASAL NI..SAMPAI MALAYSIA BOLEH RASA GEGARAN NYA..NASIB BAIK TAKDER APA2 YG BURUK HAPPEN..ALHAMDULILLAH

O CIKTEDDY said...

haha..aci tak gelak ni?lawak la mak akak =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...