Tuesday, January 17, 2012

Ngaku

Salam....
i just found out that some people call it ngaku....
but i call it SEKUANG CINA...
i always have it raw or made into juices.....
but yesterday i try a new recipe....
its nice too....
so nice indeed.....


Thin Slices


Add Salt And Turmeric


Fry And Ready To Serve

7 comments:

misz_eyza said...

hai awak...

sy dah buat tuto mcm awak request. nanti terjah la yer. tq again sebab sudi dtg berkunjung ke blog saya.

http://slumberzgurll.blogspot.com/2012/01/cara-buat-sticky-post-tutorial.html

BENA said...

sekuang ni selalu dalam rojak2 kan ada ? tapi bena selalu letak tepi . tak makan . hehehehe :)

Lizzie Yasmin said...

Apa rasa ek? Still ada juicy ke?

Juliet_iRa~" said...

wahh nmpk mcm wedges plak..heee

thankss tau!doakan ira dpt jd cikgu y penyabar..eheee

HeNRieTTa JoSe said...

Misz eyza....trima kasih bebanyak yea...nanti bleh request lagik....hehehe.....

Bena...tu sengkuang yang besau.....nieh yang kecil...cumil jerks....biasa cam musim raya cina yang banyak.....

Lizzie...klu hiris tebal sket, rasa cam goreng ubi ataw sukun, dh xleh la juicy dia, tapi still ader moist, klu nipis sgt, cam kerepek ubi ataw sukun....garing dan ranggup....sedap....klu hiris tebal, kena beware sket, sebab dia mudah meletup disebabkan juice dalam tu....

Ira,sedap taw....cuba la.....pendidikan khas memang kena banyak sabar taw....

Marina said...

baru tau orang pgl ni ngaku...

HeNRieTTa JoSe said...

Marina...Rietta pown baru jew tahu nama dia ngaku....biasa rietta panggil sengkuang cina jerks...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...